Skip to content
EN FRAMGÅNGSSAGA FRÅN

Twiik

Se hur Twiik använde vår gamification plattform  för att öka köp i appen med 26 % och användarnas träningstid med hela 55 %
UTFALLET

En hälsosam engagemang-boost

GWEN hjälper användarna att hålla en hög nivå av engagemang och aktivitet i appen, nå sina mål och förbättra träningsresultaten. Behållningsgraden ökar och användarna väljer att stanna kvar och använda appen för sina hälsoförbättrande aktiviteter. Twiik kan analysera och förbättra sina tjänster tack vare värdefulla data och insikter från data från spårning av beteenden och händelser.

+ %

Köp i app

+ %

Träningstid

GWEN:s viktigaste fördelar

Motiverande och uppmuntrande användarupplevelse genom spelmekanik. 
 
 Sömlös integration och implementering med Twiik-appen tack vare öppen API-dokumentation för GWEN.
 
  Värdefulla insikter och användardata genom spårning av beteenden och händelser. 

Använda mekanismer

levels

Progression

rewards

Rewards

achievements

Achievements

leaderboard

Leaderboard

Solution
UTMANINGEN

Sticka ut från mängden

Hälsobranschen är översvämmad av gym, personliga tränare och appar - där alla ger användaren sitt specifika löfte om framgång och goda resultat. E-hälsosektorn är inget undantag utan kämpar ständigt i kriget om uppmärksamhet. För att kunna vända sina avvisningsfrekvenser lärde sig Twiik att spelifiering är ett utmärkt sätt att få användarna att engagera sig i appen och öka bibehållandet. Målet är att hitta ett sätt att komma närmare användarna, motivera dem och ge dem feedback i realtid vid varje framgång på vägen. För att fira de små segrarna bör man erbjuda en tydlig väg för utveckling och låta dem tävla med varandra.

People flying around, doing things 13
Stylized device 2.0 copy 3

VÅR LÖSNING

Verkligt värde för användaren

Spelifiering genom Insert Coins GWEN (Gamify the World Engine) ger Twiik ett lager av intuitiv, motiverande och rolig speldesign som integreras i den befintliga appen via API. Genom att använda Progression-mekanismen får användarna en tydlig känsla av framsteg, som håller motivationen uppe och känslan av att röra sig i rätt riktning. Alla ansträngningar firas genom att användaren får XP (experience points), feedback och regelbundna nivåhöjningar när användaren tjänat in erfarenhetspoäng.

Genom Achievements-mekaninsmen blir det synligt för användarna när de når milstolpar och mål, och de får även popup-fönster och motiverande händelser. Mynt samlas in när man levlar upp och dessa mynt kommer senare att kunna användas i en Rewards-mekanism i appen, vilket fungerar som en extra uppmuntrande gest till användaren. Användarna kommer sedan att kunna köpa föremål av verkligt värde i utbyte mot de insamlade mynten. Sist men inte minst används Leaderboard-mekanismen för att vänner ska kunna utmana varandra i appen.

Om alla dessa fördelar inte vore nog samlar Twiik dessutom in extremt värdefull data och information om sina användare, allt tack vare GWEN. Genom administrationsverktyget GWEN Admin samlas alla resultat och prestandadata in. Genom Metric-verktygen kan man enkelt analysera användarens framsteg och prestanda och spåra händelser och beteenden för framtida förbättringar och utveckling av produkten.

Progression-mekanismen

Ger användarna en tydlig utveckling, så att små segrar räknas till de större målen på ett meningsfullt sätt.

Achievements

Markerar milstolpar i användarens framsteg och fördjupar användarens relation till appen, vilket gör den mer engagerande att använda och lättare att rekommendera till vänner.

Värdefull användar- och prestandadata

Görs tillgänglig via GWENs API och admingränssnitt, vilket ökar förståelsen för användarnas behov för framtida utveckling och optimering.

UX-analyser och insatser

En förbättrad onboarding för både användare och innehållsskapare.
ÄNNU EN NÖJD KUND

Ord från vår kund

"En stor fördel var flexibiliteten hos Insert Coin som partner. Vi behövde inte ändra våra arbetsflöden, de var i princip integrerade i våra arbetsflöden. De fanns i våra Slack-kanaler och vi hade dagliga interaktioner. Det blev nästan ett internt projekt"

anders

Anders Gran
VD & Grundare | Twiik

twiik
Book a demo

Boka ett möte idag

för att påbörja din produkts spelifierings-resa till nästa nivå av användarupplevelse!

Boka möte